Danske Jules Verne-forlag:

Aarhus Stiftstidende (1954 - 1958).

Aahus stiftstidende blev grundlagt så tidligt som i 1794 som Aarhuus Stifts Adresse-Contoirs Tidender. I 1998 fusionerede Århus Stiftstidende med Randers Amtsavis, der også omfattede Dagbladet Djursland. Fra 2000 har avisen været 90% ejet af Belingske media.

I "Tegnestiften, Aarhus Stiftstidendes søndags-serier" bragtes fra 5. december 1954 til den 1. maj 1955 Walt Disney´s Eventyr - Verden rundt under havet - efter Jules Verne. Den blev bragt på det tidspunkt, hvor Disney´s film blev vist første gang, og billederne og handlingen er lagt tæt op ad filmen.  Serien er i sort/hvid og er tegnet i samme stil (men er ikke identisk med) tegneserieheftet fra 1955. 4 striber hver søndag, i alt 87 striber. Samme serie blev bragt i "Lørdag, Folketidendes tillæg",  maj - oktober 1957.

Aarhuus Stiftstidende søndag d. 5. juni 1955. I den er der et tillæg: "De unges søndag", hvor der er omtale af tegneserien, som de bringer + Jules Verne.

"Robur - Luftens erobrer", Paa dansk ved Oluf Rikhof.
Bragt fra 30/3-1958 i Aarhus Stiftstidende.
Romanen er komplet og forsynet med de originale franske illustrationer. Først en artikel om Jules Verne og romanen.
.

.
Oversætteren er kendt fra Ungdommens Forlags udgave af bogen, som udkommer i 1959. Dette er således en slags forløber for bogudgaven.

.

.

Udklippene fra avisen er desværre klæbet ind i bogen med tape, som dekomponerer med tiden, så det bliver brunt og løber ud og klæber til modstående sider..