Diverse blandede e-bøger.


KAPTAJNEN PÅ 15 AAR I SLAVELÆNKER af Jules Verne

(Bog, paperback)

Produktdetaljer: Sprog:Dansk. ISBN-13:9781153664844. Sideantal:38

Udgivet:01-08-2012.  Udgave: 0. Forlag:Rarebooksclub.com. Indbinding:Bog, paperback. ISBN10:1153664844. Pris 179,95

 

Jorden rundt i 80 dage af Jules Verne

(E-bog, ePub)  . 

Beskrivelse: Levemanden Fileas Fogg indgår et væddemål om, hvorvidt det er muligt at rejse Jorden rundt på kun 80 dage. Med sig har han sin trofaste tjener Passepartout, og de to...

Produktdetaljer: Sprog:Dansk. ISBN-13:9788792922229. Sideantal:269. Udgivet:14-04-2016. Pris 69,95

 

Kaptajn Grants børn af Jules Verne

(E-bog, ePub)  

Beskrivelse: Lord og Lady Glenarvan finder en flaskepost fra det forliste skib Britannia og beslutter sig for at opsøge den skibbrudne kaptajns børn, Mary og Robert Grant. De to ... 

Produktdetaljer: Sprog:Dansk.    ISBN-13:9788792883650. Sideantal:284. Udgivet:14-04-2016. Pris 69,95.

.

       

.

 

Jorden rundt i 80 dage (Lette klassikere, nr. 3) af Jules Verne

(E-bog, ePub)  

Beskrivelse: Et væddemål i 1872 i London starter denne dramatiske rejse jorden rundt på 80 dage. Den rige Fogg og hans franske tjener, Jean får følgeskab af en opdager, som mener...

Produktdetaljer: Sprog:Dansk.  ISBN-13:9788793234789. Sideantal:99. Udgivet:17-11-2015. Udgave:1. ebogsudgave.

Nr. i serien:3. Forlag:Griffle. Indbinding:E-bog, ePub. ISBN10:8793234783. Pris 54,95

.

 

Fem uger i ballon af Jules Verne

(E-bog, ePub)  .

Beskrivelse: Evenryrlig og såmænd også lærerig, bortset fra at den tids syn på afrikanere ikke ville falde i god jord idag. Sådanne forbehold må man se bort fra, og blot lade sig...

Produktdetaljer: Sprog:Dansk. ISBN-13:9788793374218. Udgivet:25-10-2015.  Forlag:SFA-89.

Indbinding:E-bog, ePub. ISBN10:8793374216. Pris: 24,95

 

Kaptajn Grants Børn af Jules Verne

(E-bog, ePub)  

Beskrivelse: Denne mesterlige eventyrroman er en af de klassikere man skal have læst - spændende fra først til sidst. Efter fundet af en kryptisk meddelelse om hjælp i maven på ...

Produktdetaljer: Sprog:Dansk. ISBN-13:9788793374522. Udgivet:06-02-2016. Forlag:SFA-89

Indbinding:E-bog, ePub. Pris 29,95

 

Rejsen til månen af Jules Verne

(E-bog, ePub)  

Beskrivelse: Sammenligner man med idag er det egentlig utroligt hvormange lighedspunkter der findes med dengang da Verne skrev sin roman. F. eks. sendes romanens personer også mo..

Produktdetaljer: Sprog:Dansk. ISBN-13:9788793374225. Udgivet:26-10-2015. Forlag:SFA-89

Indbinding:E-bog, ePub. ISBN10:8793374224. Pris 29,95

.

      

Fra Kim:

Jeg tror, jeg kan kaste lidt lys over alle disse ”nye” udgaver:

 

Rarebooksclub.com er et af de snart utallige foretagender, der ”høster” tekster og pdf-scanninger fra project Gutenberg og Google Books, giver dem en industriel overhaling, lægger dem ind på en server og sælger dem som ”print-on-demand” med alle de fjel og maglnger og manglende sider, forlægget måtte have, og til nogle temmelig ”kraftige” priser – i hvert fald på Saxo. Hvis man slår forlagsnavnet op på Saxo, har de ikke mindre end 465.000 titler …

 

Rosenkilde-udgaverne er ikke nye, de blev første gang udgivet som e-bøger omkring 2012. Årsagen til, at de dukker op som nye, er at forlaget Lindhardt og Ringhof har købt Rosenkilde og Bahnhof medsamt hele forlagets titelportefølje den 1. januar 2016. Den eneste forskel på den gamle udgave og den nye ser ud til at være kolofonen, hvoraf det fremgår, at Rosenkilde nu er et såkaldt ”imprint” under Lindhardt og Ringhof. Der kommer sikkert flere, L&R er i gang med at digitalisere hele deres bagkatalog, incl. alt det, de har liggende ”i kælderen” af titler, der er overtaget fra forskellige hedengangne forlag – lige fra Barbara Cartland til Gustav Wied – se blot her: https://www.saxo.com/dk/forlag/lindhardt-og-ringhof_518?order=5&pt=e-bog – og opkøber også tekster fra andre, ”nulevende” forlag, uden nødvendigvis at købe hele forlaget.

 

SFA-89-udgaverne er så vidt jeg kan se, nye, fx er Kaptajn Grants børn efter Chr. Erichsens ”Børnenes Bogsamling” nr. 11.. Jeg mener at kunne huske, at han tidligere har udgivet de samme titler – eller nogen af dem, i hvert tilfælde – men efter et andet forlæg (De røde fra forlaget Danmark?)

 

Griffle-udgaven er Aschehougs læse-let-udgave fra 2001 i digital forklædning, men med næsten samme forside.

 

Jeg kunne ikke nære mig for at tjekke de to Rosenkilde-udgaver, Nils har fundet, en ekstra gang, og da jeg kiggede nærmere på teksten, forekom de mig bekendte, og ikke som noget, jeg umiddelbart forbandt med Rosenkilde og Bahnhof.

 
Slår man ISBN-numrene op, viser det sig, at der er tale om SFA—89-udgaver fra 2012 – og takket være internettets træghed kan man stadig finde dem nogle steder med den oprindelige forside fra SFA-89 på og med dette forlag som udgiver.

 

Søger man så på Saxo på forlaget Rosenkilde, viser det sig, at de tilsyneladende har købt en del af deres tekster fra SFA-89 og forsynet dem med nye forsider – men man kan stadig finde enkelte titler på Saxo med SFA-89’s forsider på, fx Niels Klim.

 
Så det er altså blot de samme tekster, der tilsyneladende uden særlige ændringer, ”vandrer” fra forlag til forlag. Underholdende.

 

Hæ, ja, jeg blev lidt grebet af det … og nej, det er ikke til at holde styr på. Under disse forhold kan man hurtigt få anlagt sig en samling af de samme udgaver med forskellige forsider. Lindhardt og Ringhof har også købt et par mine Verne-udgaver (dog ikke med eneret, så de fortsætter hos mig med hidtidigt ISBN og forside) – så de dukker sikkert også op på et eller andet tidspunkt. Caveat emptor, tror jeg det hedder.
.

Jeg var lige forbi Saxo.com og de havde en del "nye" Jules Verne bøger. Lindhardt og Ringhof med én samt forlaget Saga som producent for de øvrige.

.

 

Der er lang leveringstid så det kunne være en slags Print on Demand.

 

LR har denne - meget forkortede udgave:

Udgivelsesdato: 15-02-2018

ISBN13: 9788711895092

Sidetal: 98

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Bog, hæftet

Målgruppe: for 11 år;for 12 år;for 13 år

Udgave: 1

 

Saga har indtil nu udgivet syv bøger. De har et højt sidetal, men der er aldrig nævnt en oversætter, så de er taget fra tidligere udgaver.

 

Jeg er ikke sikker på, at jeg vil købe dem. Det er ikke det samme over trykte bøger længere, nu hvor enkelte forlag sprøjter dem ud.

 

Mange hilsener Nils

      Her kan jeg supplere med en lille tilføjelse. Hannes synevne er nu så medtaget, at hun er blevet medlem af foretagendet Nota, hvis opgave er at udgive materiale til blinde og svagtseende i form af lydbøger og bøger på blindeskrift. I Notas værkfortegnelse finder man også et mindre repertoire af Jules Vernes litteratur.

 

          Kærlig hilsen

                   Lejf

 

Jeg glemte, at der er et væld af lydbøger. Imponerende hvad der bliver udgivet!

 Mange hilsener Nils

Henriks Kaptajn Grant.

 

Jeg håber at kunne bidrage med lidt til opklaring, selv om forvirringen i dette tilfælde formentlig ikke bliver mindre af, at den tilsvarende epub-udgave er SFA-89's fra 2012, med uændret isbn-nummer, men med ny Rosenkilde-forside og opdateret typografi (jeg ved ikke, om det er den samme tekst, de har brugt til print-on-demand-udgaven).

 

Men altså: Jeg ville nok katalogisere den som "Jules Verne: Kaptajn Grants børn. Rosenkilde 2016. ISBN 9787711830185 (Print-on-demand)"

 

Trykkested og -år ror jeg man skal se bort fra i forbindelse med print-on-demand-bøger, da i hvert fald trykketidspunktet vil være unikt for det enkelte eksemplar og stedet kan være så meget - bliver vist som oftest ikke angivet, og i princippet kunne det værre en kopimaskine i baglokalet hos den lokale boghandler - selv om det vel næppe er tilfældet her ;o).

 

Egmont-koncernen har som sådan ikke noget at gøre med sagen, ud over at de altså ejer Lindhardt & Ringhof, ligesom de ejer en hel del andet (https://www.egmont.com/dk/Om-Egmont/Virksomheder-i-Egmont/)

 

Hvad angår imprint-navnet Rosenkilde, så kommer det vist af, at Lindhardt og Ringhof købte forlaget Rosenkilde og Bahnhof i 2016. Til at begynde med er navnet blevet brugt som imprint for det gamle forlags titelportefølje, men L&R er senere begyndt at bruge det som paraply for en del genudgivelser af ældre titler (L&R har også en hel del andre imprints, som til dels ikke mere bruges, se: https://www.lindhardtogringhof.dk/om-forlaget-0 )

 

Imprint i denne sammenhæng betyder "forlæggermærke", og anvendes typisk som et "underforlagsnavn" til at udskille nogle bestemte typer af udgivelser. Tilsvarende benyttes i musikindustrien: fx. findes velrenommerede plademærker som Decca og Deutsche Grammophon stadigvæk, selv om det hele styres af Universal Music Group. Men jeg vil stadig væk katalogisere min udgave af Lucia di Lammermoor under navnet Decca og ikke Universal - og parallelt vil jeg nok også benytte imprintet som forlagsnavn i en bibliografi. Hvis man vil kan man jo anføre "moderforlaget" i en note eller parentes.

 

Jeg har kigget lidt rundt, men der er tilsyneladende ingen steder, hvor man kan søge på print-on-demand som formattype, så det må stå hen i det uvisse, hvor mange af den slags, der findes.

 

Med venlig hilsen

 

Kim N. Jensen


Svar fra Henrik.

Tak til Kim for værdifulde og omfattende oplysninger.

Det klarede de fleste spørgsmål. 

bedste hilsner 

Henrik