Danske Jules Verne-forlag:

Munksgaard 1979.

Munksgaards Forlag blev oprettet i 1917 af Ejnar Munksgaard og Otto Levin . Overtaget af engelske Blackwell i 1964. Opkøb af Høst & Søn, Skarv, Hans Reitzel og Rosinante. Den danske del af forlaget købt af  Gyldendal i 2000.

På Munksgaard udgives i 1979 en enkelt skolebog med en Vernetekst.


Moltke-Leth og Lundahl (red): Tekster om USA, en antologi , Munksgaard 1979

heri s. 44 ff: Tværs gennem Amerika (13 sider fra Gads udgave af Jorden rundt i 80 dage, v. Else Schiøler, kap. 25 og frem).

Vibeke Stybe: "Fra Askepot til Anders And - Børnebogen i kulturhistorisk perspektiv". Det er 3. oplag fra 1968. På s. 95 ff findes en omtale af Jules Verne og hans bøger.
Vibeke Stybe, f. 1922, mangeårig leder af Afdelingen for Børnelitteratur på Statens Pædagogiske Studiesamling. ... Har skrevet flere bøger om børnebøger, bl.a. den første samlede børnelitteraturhistorie på dansk Fra Askepot til Anders And (1962, ny udgave Fra Askepot til Asterix 1974). Kilde:   Leksikon for børnelitteratur.
Et hæfte i en serie om triviallitteratur - tydeligt beregnet til undervisning.  
 
Heftet handler om Science Fiction og har (naturligvis) en artikel om Jules Verne, som benævnes "Industrialismens forfatter" og også krediteres for at være den første science fiction-forfatter i moderne forstand.
Han kritiseres for at focusere på teknikkens muligheder og overse de sociale sider af udviklingen. Der er jeg nok temmelig uenig med forfatteren Palle Rasmussen - men han har måske ikke læst de mere ukendte af Jules Vernes værker.
 
Heftet er på 32 s. og udgivet af Munksgaard i 1974. I redaktionen sidder Henning Salling Olesen og Claus Westh i samarbejde med Olav Harsløf og Palle Rasmussen. Tryk: Katho Tryk, Copenhagen.