Danske Jules Verne-forlag.

e-bøger: SFA-89 m. fl. .

SFA-89 er en udløber af "LFLs Bladfond", der beskriver sig selv sådan her:

"LFL's Bladfond er en selvejende institution, som i sin tid blev stiftet af en kreds af undervisere, fortrinsvis indenfor den danske folkeskole, med det formål, at tilvejebringe, redigere, oversætte og udgive, vanskeligt opdrivelige, danske og udenlandske litterære tekster, herunder specielt skuespil."

LFL skulle vistnok stå for "Landsforeningen for Faglærere og Lærervikarer" og SFA-89 for "Støtteforeningen af 19-7-1989" - begge dele kan søges på Krak.

Den drivende  kraft bag forlaget, er Erik Rosekamp, hvis hjemmeside man finder her:

http://www.rosekamp.dk/

hvor der også er links til LFLs Bladfonds hjemmeside og en side om SFA-89, der består af et link til forlagets udgivelser på Saxo.

Erik Rosekamp skriver også selv og oversætter (vistnok mest fra russisk), men størstedelen af forlagets udgivelser er digitaliserede gamle bøger. En ny udgave af Kaptajnen på 15 år.  Pris 24,95. Udgivet 5. januar 2012. Leveres på e-mail inden for 10 minutter. Genoptryk af Jespersen 1922, taget fra Gutenberg.Der er ingen tegninger i denne e-bog, der dateres som E. Jespersen 1920 og oversat af Richard Kaufmann. Er vi sikre på det?

Kaptajn Grants Børn.  Kopi af Kunstforlaget Danmark, og her er tegningerne med.


Begge bøger er i epub format, og Adobe har en læser til Windows. Den virker fint.


BooksOnDemand har trængt sig ind på det danske marked.
Det efterhånden kendte 2. oplag af Jespersens af 'Kaptajnen Paa 15 Aar - I Slavel?nker' er kommet som paperback. 
Gutenberg.org udgaven kan nu fås på tryk. Bogen udgives gennem www.GeneralBooksClub.com og fylder kun 65 sider.
Der er intet gjort for at overføre Gutenberg filen til papir på en pæn måde - teksten er presset meget sammen. Illustrationerne er ikke med i bogen.


Nu begynder det at tage til med ePub bøger og Print-on-Demand bøger med Jules Verne.

Jorden rundt er kommet i ePub format (mit gæt: Erichsen udgaven) og endnu en Kaptajnen på 15 år(!) samt bind to af Jordens Opdagelseshistorie er som Print-on-Demand.

       

Fra Kim: Jordens Opdagelseshistorie - beware!

Hej (igen)

Jeg så lige, at I har fundet Jordens Opdagelseshistorie på Saxo.

Jeg vil nødig "dryppe malurt i bægeret", men der er grund til at være på vagt overfor de efterhånden mangfoldige print-on-demand-udgaver, der falbydes, ikke kun af Verne, men af alverdens forfattere på alverdens sprog. Der er nemlig som oftest tale om (til tider elendige) Google-scanninger, hvor der mangler sider eller scanneren har vendt blad for hurtigt (det foregår ofte på maskiner, der selv bladrer). Den pågældende bog ligger da også på Google Books, men er ikke tilgængelig (når man bruger Google fra en dansk IP-adresse, i hvert fald).

Disse print-on-demand udgaver kan købes på alverdens net-boghandler - fra Indien til Timbuktu - men det handler vist mest om at score kassen uden at røre alt for mange fingre, og jeg fatter personligt ikke, at Saxo har indladt sig på den galej.

På Amazon.co.uk (og de fleste andre steder, men ikke hos Saxo), hvor man kan finde denne bog på

http://www.amazon.co.uk/Jordens-Opdagelseshistorie-Volume-Jules-Verne/dp/1279921099/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1344973366&sr=8-1

præsenteres den slags bøger som regel med (standard)teksten:

This is a reproduction of a book published before 1923. This book may have occasional imperfections
such as missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. that were either part of the original artifact,
or were introduced by the scanning process. We believe this work is culturally important, and despite the imperfections,
have elected to bring it back into print as part of our continuing commitment to the preservation of printed works
worldwide. We appreciate your understanding of the imperfections in the preservation process, and hope you enjoy this valuable book.


- og så er man jo advaret ...

med venlig hilsen

Kim