Jules Verne-filmatiseringer:

VE 4 + VE 7:  Rejsen til Månen


1: Frankrig 1902: Le Voyage dans la lune.

Af George Méliès.
Af Méliès
kan man se følgende bevarede Vernefilm på you tube:
Voyage à travers .. er inspireret af et af Vernes teaterstykker med samme navn fra 1882.  Især Verdensomsejlingen er en spøjs film ! uden megen handling. MEN se HUGO-filmen, hvor man netop viser scener fra optagelsen af denne film, samt andre godbider. En stor hyldest til den første, der filmatiserede Verne - og hans film ligger såmæn ikke meget længere fra originalerne end meget af det, vi har set siden.2 bøger, som nærmest må kaldes en "graphic novel" i 2 dele:
.
"Opfindelsen af Hugo Cabret" 1-2. Sesam 2007.

Historien er fiktion; men med Georges Méliès som den mystiske person, som Hugo "afslører". Der er en del facts om Méliès, som stemmer overens med realiteterne og udover de mange tegnede sider, er der rigtige gengivelser af still-billeder fra filmene "Rejsen til Månen" og "En verdensomsejling under havet".


   


   

I 2012 kom filmen Hugo, en fantastisk morsom og smuk film, med masser af tandhjul og anden mekanik.  Filmen er egentlig en hyldest til  Georges Méliès, der levede fra 1861 til 1938 og optoge mange hundrede små stumfilm, heriblandt en række "inspireret af" Jules Vernes romaner og teaterstykker. Det er nogle løjerlige film, hvoraf de fleste kan ses i meget ringe bevarede udgaver på you tube.  Kun Rejsen til månen findes i pæn restaureret udgave, og nu også snart i farver. Følgende er de allerførste forsøg på at filmatisere Vernes romaner .


Dansk DVD, 2012:
     

2. 
England 1967:  Jules Verne's Rocket to the Moon.

Instr.: Don Sharp
Prod.: Jules Verne Films


Dansk programforside

Dansk prem.: 08.04.1968 i Saga
Længde: 2795 m, 101 min.
Phineas T. Barnum : Burl Ives
Gert Fröbe
(komedie "inspireret" af Rejsen til månen, men med begrænset lighed (mildt sagt)). 

 Fehrmanns omtale

Belgisk filmplakat:

EP med sound-track fra filmen. Som det fremgår er pladen fransk, og bærer intet præg af at være markedsført i Danmark, selvom den er fundet på et dansk kræmmermarked; men det er da sjovt, at der også fandtes et sound-track fra den film.

"Film-årbogen" fra 1968:


 

En plakatgengivelse af filmen From The Earth To The Moon fra 1958 samt også et billede fra filmen. Besætningen er ikke så ringe endda: Joseph Cotten, George Sanders og da det også hjælper med lidt kvindeligt selskab, så har man også indforskrevet Debra Paget som datter af Nicholl der spilles af George Sanders.