Jules Verne på fransk.
Efterligninger af "Hetzelbind"
Comte Michel d’Ormeraie
, Paris,

1974-78 gavs det ut en faksimilupplaga av Jules Vernes verk. Comte Michel d’Ormeraie, Paris, gav ut den. Den trycktes i Poitiers och återger originalets text och bilder som de gavs ut i Bibliothèque d’Edication et de Récréation av J Hetzel. 

De 40 band jag har gavs ut i fyra serier om tio band vardera i röda klotband, vackert dekorerade med två olika dekorer.  (Lars-Erik).

     

Bindene er i oprindelig størrelse med guldsnit og alle illustrationer.   Denne Voyage au centre de la Terre er udgivet i 1977 og er nummereret 5905. Jeg fandt også L'Île a hèlice, bind 1 og 2 fra 1976 og 1977 med præcis samme udseende. Der er i samme serie også andre af de klassiske forsider, f. eks. Steamer.(Lejf)

Un Drame en Livonie. En af de smukke reproduktioner fra Michel de L'Ormerie, 1977. 265 sider.

.

Crémille S. A., Geneve,  Éditions Famot, Geneve

Le tour du monde en 80 jours, Crémille S. A., Geneve, 1989. Der findes en fuldstændig identisk udgave fra Éditions Famot, Geneve 1987 hvor bind og indhold er helt ens. 

Der må være en sammenhæng mellem de to forlag.

 Cinq semaines en ballon, Editions Famot, Genève 1978. Desværre kun bind 1.(Lejf)Editions Agora,  Geneve.Le Chateau des Carpathes, 1981,  L'editions Agora i Geneve. En tro kopi af et Hetzelbind komplet med guldsnittet (Lejf). "De la Terre a la Lune" + "Les Forceur de Blocus" fra Éditions de L´Agora, Genève fra 1981.


Denne serie er åbenbart udgangspunkt for Bellerive og Delville udgaverne.
Som det fremgår af en af de sidste sider, er der planlagt 24 bind med 30 titler i serien i løbet af 1981, og da "Voyage au Centre de la Terre" hører til den seneste gruppe, er de nok alle udsendt.Editions Atlas.


Vingt mille sur le mer.  En forbløffende tro kopi af det originale Hetzel-pragtbind men fremstillet i 2006 af Editions Atlas.Editions Bellerive, Geneve

La chasse au meteore, Editions Bellerive, Geneve 1991. En af dem vi burde se at få oversat.

    Editions Delville, Paris

Voyage au Centre de la Terre, Editions Delville, Paris,  2000..
2 eksempler, som er udgivet af Delville for ESSO:

"Voyage au Centre de la Terre" og "Cinq Semaines en Ballon".

   

På bagsiden af første titelblad fremgår af en "Copyright-liste", at det starter med Éditions de l´Agora, Geneve i 1981 efterfulgt af
Éditions Bellerive, Geneve i 1991 og 1995. Mens den aktuelle udgave er udsendt af Éditions Delville for ESSO, samt at bogen ikke er i handlen. (Kun solgt på ESSO´s tankstationer? eller brugt som præmier eller lotterigevinster?)På en af de sidste sider fremgår, at der er udsendt følgende titler i serien:
"Le Tour du Monde en Quatre-Vingts-Jours"
"Vingt Mille Lieues sous les Mers - Tome I"
"Vingt Mille Lieues sous les Mers - Tome II"
"De la Terre a la Lune" suivi par "Les Forceurs de Blocus" og de 2 ovenfor nævnte.

     
 
Det betyder vel, at der er en sammenhæng mellem udgaverne fra de 3 forlag - måske er de identiske?
Editions EE eller E.E.P.R.-Paris.

Michel Strogoff ,  Editions EE eller E.E.P.R.-Paris, 1992. 

Den er på 240 s. og med en del af de gamle Hetzel-illustrationer. 
I udstyret ligner den Hachettes "Les Intégrales Jules Verne" med det coatede kartonbind med kartonryg og en imitation af stilen i Hetzel indbindingerne. Den er dog lidt mindre i formatet. 
(Henrik)
EDL


Les Tribulations d'un Chinois en Chine
, EDL 2005 (Dansk titel Kinfo)Gautier, Langerau.


Mistress Branican, forlaget Gautier.Langerau, 1978. Et smukt hellærredsbind med påklæbet Hetzel-forside. En anelse mindre format end de oprindelige og sat med en moderne sats og trykt på papir af god kvalitet Næsten alle illustrationer medtaget (så vidt jeg kan se).
Nordamerikanske Jules Verne Forum.
De er begyndt at udgive bøger, og bogen ”The Marriage of a Marquis” fangede min opmærksomhed. Den franske tekst kan findes på nettet med noter. Nogle af Vernes 50’er noveller kræver mange noter pga. de utallige henvisninger til mytologien. Novellen er herlig, og den er lidt lettere at tilgå på engelsk. Som bonus medtages den ufuldstændige roman Jededias Jamet. Kun tre kapitler blev skrevet. Stilen er den fantastiske som Mester Zacharius. Romanen starter med et brev, hvori den endnu ikke afdøde inviterer sin egen begravelse i en ukendt kirke. Den efterfølgende arvesag gør juristen Jules Verne en del ud af – på en morsom måde. Udkastet til de kapitler, der aldrig blev skrevet, er meget omstændelige. Romanen vil næsten ingen ende tage – og det gjorde den så heller aldrig (Nils).