Jules Verne på teater og i revy.


Jorden rundt i 80 Dage.

 Hippodromen (Folketeatrets intimscene) 1981.

Musical af Leif Petersen, Jesper Jensen og Bent Axen.
Iscenesættelse: Palle Kjærulff-Schmidt.

Medvirkende:
Phileas Fogg: Arne Hansen. Passepartout: Lars Høy.Prinsesse Aouda: Anne-Lise Gabold
Mr. Fix: Bent Conradi.
Kilder: (1) Program fra forestillingen. (2) Niels Birger Wamberg: "Teatret i Nørregade". Gyldendal, 1982, s. 213-14.

Scenebillede fra forestillingen med Arne Hansen, Anne-Lise Gabold og Holger Perfort ombord på "Rangoon". Skuespillerne spillede adskillige roller i forestillingen, så det er ikke til at gennemskue hvem Holger Perfort er i den scene.

2008 fandt Henrik et program fra "Folketeatret" - som var beregnet for "En sælgers død". På bagsiden var et supplerende program for Folketeatrets intimscene Hippodromens forestilling "Jorden rundt i 80 dage" af Leif Petersen, Jesper Jensen og Bent Axen. Der er med håndskrift skrevet, at programmet er fra 25/4 1981.

En besynderlighed: På "Hippodrome-programmet" fra 1980/81 står, at det er en uropførelse. Men det passer - efter mit sprogbrug - ikke med, at forestillingen allerede er spillet i 1968 på Gladsaxe Teater   (opklaring følger)
  

Forestillingen blev også opført  på Helsinge Gymnasium i 1985.

Bent Mohns anmeldelse af stykket i Politiken med Hans Bendix´ tegninger af skuespillerne. Der er ingen dato på avisklippet, men Bendix-tegningen er dateret 19/3-81.

Bent Mohn er meget positiv i sin anmeldelse, så man får helt lyst til at skrue tiden tilbage, så man kunne se forestillingen. Teater en en flygtig kunstart.