Den tyske Jules Verne Club

Den tyske Jules Verne Club
Nautilus.

  Nr. 20 af "Nautilus" , oktober 2011 . nr. 21, april 2012

   
20:  Nummeret er næsten et temanummer om "Cesar Cascabel" -  artikler om romanen, om den "virkelige" Cascabel og om udgivelsen i Tyskland af Herm. J. Meidingers forlag og ikke Hartleben. Det sidste endnu et interessant indblik i tysk forlagshistorie. Desuden fortsættelsen af "Robur" som tegneserie i naivistisk streg og som i hvert nr. en rubrik om tyske nyudgivelser. Et smukt nr. til den rimelige pris af 5 euro.

21: Dette nummer er helliget artikler om Jules Vernes "Robinsonader" og de sandsynlige forbilleder i litteraturen i midten af attenhundredetallet.
Bladet indeholder desuden en liste over Vernes robinsonader som lydbøger, tegneserier og film
På det bibliografiske område er der en interessant artikel om en serie af sene indbindinger(1929-30) af Hartleben pragtudgaver fra 1800-tallet.
De er udsendt af Hermann Mickel Verlag. Artilen er illustreret med gode billeder, og der henvises til en komplet liste over titler med disse bind på
Jules Verne Club´s web site.

Alle medlemmer af vort søsterselskab, Den tyske Jules Verne klub, har modtaget den første tyske oversættelse af "Le Chemin de France" / "Der Weg nach Frankreich". En særdeles smukt udført bog i rødbrunt hellærred i Hartleben-stil med alle originale kort og illustrationer, heraf nogle i farver. Bogen er fremstillet i 120 nummererede eksemplarer. J

Nautilus nr. 22, april 2013
Hovedemnet er romaner der foregår i Afrika - inspireret af  150 året for udgivelsen af  Jules Vernes første roman "5 uger i ballon", men også "Byen i luften" behandles. Der er flere artikler om emnet og den tilhørende forskning og viden om Afrika på den tid og desuden afbildninger af en sjælden serie samlermærker til "Fem uger i ballon" Som sædvanlig er der også afsnit om tyske nyudgivelser; såvel bøger som tegneserier, lydbøger og film. Endelig er der Friedemann Prose´s opfordring til at bidrage til næste no. om Skandinavienrejserne. 
Specielt er der på bagsiden en smuk illustration af "Fem Uger i Ballon" fra Andr. Schous Forlag 1874 fra volker Dehs samling.
Alt ialt et smukt blad  som kan erhverves for 5 Euro.

 23. nummer af Nautilus. Temaet er bl. a. Vernes omtaler af Tyskland og tyskere i sine værker. En artikel af Bernhard Krauth kommer vidt omkring og også vort selskabs Wilhelm Storitz nævnes. En artikel omhandler Vernes skandinaviensrejser. Der er også en omfattende oversigt over hørespil med Rejsen til Jordens indre.Nr. 24. Som altid et fremragende og flot hefte på 52 sider.
Af indholdet bør nævnes første del af Per Johan Moes Jules Verne in den Fahrwasser des Nordens.  Desude fortsætter Stefan Marniok med at vise en utrolig mængde af tegneserier og film.  Temaet er denne gang Von Goldsuchern und anderen Abenteurern, og her dukker både Mark Twain og Jack London op.


 Nautilus 25.25. udgave af medlemsbladet "Magazin des Jules Verne Clubs".  Denne gang med bl.a. anden del af Per Johans artikel om  "Jules Verne in der Fahrwasser des Nordens", grundigt referat af begivenhederne i Kiel omkring 15. juni ( med mindst 3 billeder af Nils og Per Johan + hustruer),  og et fortsat kig ned i Stefan Marnioks samlinger, denne gang med 39 eksempler på tegneserieversioner af Rejsen til Jordens indre.

"Nautilus" nr. 26

Et temanummer, der fejrer 150 året for Rejsen til Månen, men det er også et nummer, der mindes den store tyske Verne-ekspert Wolfgang Thadewald.

Udover to artikler om Thadewald i Nautilus er der medsendt et helt mindeskrift fra Phantastische Bibliothek.

.

   

Der er artikler om bl.a. matematikken bag Rejsen til Månen, endnu en vigtig registrant over tegneserier, film og lydbånd med 40 eksempler på Rejsen til Månen, en lang artikel om det i Danmark ukendte tidsskrift Der Stein der Weisen (1889-1910) og anden del af en artikel om Mark Twain. Og så naturligvis som altid Andreas Fehrmanns konkurence. 
Som ekstra gave er forsendelsen forsynet med selskabets "frimærke" i anledning af 150 årsdagen

Fra Nautilus hæftede jeg mig ved Thadewalds store samling, og hans udtryk - "der Markt ist leergefegt", hvad angår bøger fra det 19. århundrede.

Nautilus nr. 27.

 Dette nummer fejrer selskabets 15 års jubilæum med bl.a. en grundig artikel af Bernhard Krauth: 15 Jahre Jules-Verne-Club - In der Pubertät ?.

Som vanligt er der benyttet et særligt Jules Vernefrimærke samt et reklamemærke lige til at klistre i bilens bagrude.

 Nautilus nummer 29. Igen et pragtnummer på 48 sider, der fejrer 150 året for udgivelsen af Kaptajn Hatteras med artikel om JVs fyrtårne, tegneserier og meget andet, Som det er blevet sædvane er forsendelsen forsynet med et "frimærke", der fejrer den runde fødselsdag. Pris kun 5 euro.Nautilus no. 30,
Magazin des Jules-Verne-Clubs. interessante artikler, bl.a. om

Karel Zeman, der skabte flere Jules Vernefilmatiseringer (se Karel Zeman-film )

André Laurie, der skrev mindst tre af Jules Vernes romaner, men også selv skrev verne-lignende romaner, hvoraf fem findes i Familie Journalens 72 bind "I Levende Timer". (se I ledige Timer )

og meget mere.  Interessant er også den velkendte forside fra den kroatiske "Hansen-udgave" af Jorden rundt i 80 dage. Her sammen med den danske og svenske   
Se N. Hansens Forlag
.
Som altid medfølger der et nyt Verne"frimærke". Denne gang fejres 150 årsdagen for udgivelsen af Kaptajn Grants Børn.
.


Se vores beskedne frimærkesamling:  Frimærker og anden post

Klubbens "frimærker".


Fra Bernhard Kraut:

I allways see on the danish website the informations about the newest Nautilus and the stamps from the Club, as well as here: http://www.jules-verne.dk/frimaerker.htmlIt might be an idea to link the releted sites from the Club to this, giving more details informations: http://www.jules-verne-club.de/Kaleidoskop/Vignetten.html and following sites ...


 "frimærker" fra den tyske klub:Som ekstra bonus er konvolutten til Nautilus 25 atter forsynet med "frimærker" fra den tyske klub, nu med et 100 års mærke for Michel Vernes roman om Barsac:

Møde i Kiel 2014.


Fra Nils:

Fredag aften mødtes vi i centrum af Kiel med "Det norske Hold" samt de tyske klubmedlemmer Norbert, Ralf og Volker. Vi fik lige en Kieler Schwartzbier på det lokale bryggeri.


Lørdag eftermiddag mødtes vi på et hotel i centrum, og derfra gik turen til Tiessen-Kai, på nordsiden af kanalen. Vi kørte med Bernhard, men desværre stod bilen et godt stykke fra hotellet, så vi gik en del ad vejen. Saint Michel lagde til præcis klokken 16, og der var taler ved to Jules Verne skuespillere, en 1861 og en 1881 model. Meget morsomt. Derefter fulgte Friedemann os over til maskinmuseet, hvor udstillingen om Jules Verne og Kiel åbnede. Det var på sydsiden af kanalen. Der var en lang række plancher om kanalen, om Kiel og om Vernes dagbog.Lidt efter klokken 20 demonstrerede Bernhard en nyfremstillet Ruhmkorff lampe, der var lavet til en film. Det var flot at se.


Søndag klokken 11 åbnede udstillingen atter, og dernæst holdt Bernard Sinoquet (museumsdirektør i Amiens) et indlæg over Jules Vernes rejser, dokumenteret med de originale dokumenter. Fra 1861 turen så vi et program fra Tivoli fra den 5. august, hvor Jules var på vej tilbage til Paris. Efter foredraget satte Gitte og jeg kursen hjemad, men der var dog endnu et foredrag i yacht-klubben ved Philippe Valetoux, men det lod vi Per Johan om at overvære.....

Resten af juni måned fortsætter festlighederne i Kiel. Jeg var så heldig at møde en person, der havde været i Wilhelmshafen, og han viste mig en række billeder fra denne udstilling.
Smukt vejr, godt selskab - hvad mere kan man forlange?